Saturday, September 13, 2008

UNDI TAK PERCAYA PADA ABDULLAH?

Zaid Ibrahim ni siapa? Dia Perdana Menteri ke? Dia juga Presiden UMNO kot! Sebab tu dia tembak Muhyiddin Yassin dengan senapang gajah. Katanya, pasal bangkitkan isu peralihan kuasa, Muhyiddin sama ada berhenti atau perlu dipecat. Hebat betul suara ayam tambatan Abdulah ni ya!

Kepada rakyat Malaysia, suara Zaid inilah contoh suara sokong bawa rebah yang amat digemari oleh Abdullah. Tak sudah-sudah. Lepas satu, satu lagi. Kalau ramai macam Zaid ni lagi bagus. Biar terbakar hati semua rakyat jelata.

Patutnya, Zaid ingatkan Abdullah, jangan kata formula peralihan kuasa tu muktamad. Yang muktamad adalah Perlembagaan UMNO. Dalam perlembagaan ni memang ada peruntukan di mana bahagian-bahagian UMNO berhak mencalonkan sesiapa sahaja yang mereka suka sebagai Presiden atau Timbalan Presiden UMNO. Ini hak itu buku.

Kalau Abdullah kata formula peralihan kuasa itu muktamad, Abdullah macam tak faham apa yang terkandung dalam Perlembagaan UMNO. Kalau faham, kenapa buat kenyataan yang boleh sebabkan dirinya sendiri boleh dipertikai dan dicemuh oleh warga UMNO? Ini namanya cari nahas atau cari bala!

Sekarang kita tanya Zaid, ada tak Abdullah suruh dia buat kenyataan pecat Najib, pecat Ali Rustam, pecat Hishammuddin, pecat Tengku Razaleigh dan pecat Rais Yatim yang juga mula mempertikaikan formula peralihan kuasa tu?

Kalau nak pecat dia orang, nasihatkan Abdullah buat cepat-cepat. Kalau tak nanti kempunan. Manalah tau tiba-tiba je Anwar Ibrahim berkuasa?

Tapi, jangan lupa, Muhyiddin ada penyokong. Najib ada penyokong. Ali Rustam ada penyokong. Semua yang beta Abdullah pasal formula peralihan kuasa ni ada penyokong. Abdullah berapa ramai penyokong? Zaid sendiri berapa ramai penyokong? Nak dapatkan pencalonan tanding ketua bahagian pun tak lepas kuota!

Tak apalah. Tak apa. Kirim salam kat Abdullah. Sekarang ni bila dah semua orang-orang besar UMNO beta Abdullah pasal formula peralihan kuasa ni, dia tak panik ke? Dia tak faham ke yang kenyataan-kenyataan ni semua adalah ibarat undi tak percaya dia orang kat Abdullah? Kalau tak faham, harap Zaid tolong dia fahamkan hal ni. Kalau Abdullah tak faham juga, selamatlah dia!!!! - http://politica-net.blogspot.com

5 comments:

Piggy Singh said...

Mr Politica,

Zaid is revealing more and more of his intellectual capacity after joining Dollah Al-Tidori. I was thinking before that he was a cunning and intelligent lawyer. However, with statements that he made right after becoming cabinet minister, his IQ slowly revealed its true color, just below average after all. But with the latest ass kissing statement regarding Tan Sri Muhyidin, I think his IQ is actually below freezing point.

Cheers

politica said...

Piggy Singh

Tq. I totally agree with u. As of yesterday, his IQ has actually gone below freezing point. Anyway, this a classic example of an apple-polisher. He was appointed to what he is now not because he is outstanding but because he can serve the agenda of the unseen hands around the al-tidori.Think about it!

Thanks.

Unggal said...

Hello Politica
I was informed by a senior minister that apart from Kalimullah, Zaid is one of Khairy's boys too.... Knowing PLah will not succumb to his son-in-law's wishes and master plan, Zaid is the 'bisikan halus' that PLah is now pekak or buat-buat pekak that he is refusing to listen the voice of the rakyat.
- Step Down laaah...!!!

rompers said...

apa motif si zaid ni ye? aku rasa orang lain boleh terima apa yang muhyideen cakap sbb dh memang terang lagi bersuluh rakyat semakin hari semakin meluat dengan pemerintahan yang ada sekarang ni...aku rasa Pak Lah ni macam ada deal je ngan DSAI..hehehe..

politica said...

Unggal and Rompers, thanks and salam.

Unggal: Yes, Zaid is KJ's toy. He is now the lead loud mouth replacing Nazri. Salam to Niman and family.

Rompers: Pak Lah ada deal dengan DSAI??? Kah kah kah... harap-harap tak lah!!!!