Sunday, April 12, 2009

KISAH DUA MANUSIA TAK TAU MALU

Hari ini ada dua manusia yang betul-betul tak tau malu. Muka mereka tebal. Depan cakap lain, belakang cakap lain. Manusia yang pertama kata, dia nak bantu PM walaupun tak dilantik menjadi Menteri. Lepas tu dia guna Bernama jolok PM kenapa tak lantik dia sebagai menteri.

Manusia yang kedua gunakan orang yang tak mau disebut namanya untuk buat kenyataan akhbar. Katanya, parti dia menimbang untuk menarik keluar seorang menteri dan seorang timbalan menterinya daripada kabinet negara yang baru.

Apa hal? Nak keluar, keluarlah. Sapa yang larang kalau parti itu tak mau jawatan menteri atau timbalan menteri. Tapi, ini taktik aje. Sebab presiden parti itu tak dilantik semula sebagai menteri, parti itu pun nak ugut dengan mengatakan ia akan tarik balik orang dia daripada kabinet baru.

Kepada kedua-dua kes ini, saya harap PM kita bertegas dan tak payah layan lagi soalan media mengenai mereka. Kedua-dua manusia yang tak tau malu ni bukannya faktor dalam politik Malaysia. Kedua-dua manusia ni sudah cukup dengan karenah mereka di era yang lalu.

Tapi, betul ke manusia tak tau malu yang pertama ni akan lenyap daripada politik tanahair tak lama lagi? Desas-desusnya kencang yang dia ni akan berhadapan dengan sesuatu tak lama lagi!

Akhir sekali PM kena buat sesuatu terhadap seluruh kroni orang yang pertama ni di dalam media. Yang di NST tu keluarkan segera. Yang ada saki-bakinya di Bernama pun gitu juga. Kes Bernama salah eja nama PM dan ayah PM seperti yang dilaporkan oleh blogger kuda ranggi tak boleh dimaafkan. Pengerusi Bernama dan Ketua Pengarangnya perlu disingkirkan segera.

Sorry sebab lama tak update blog ni kerana nak elak dari meluahkan rasa marah yang tak terkawal menjelang perhimpunan agung UMNO baru-baru ini. – http://politica-net.blogspot.com

4 comments:

spotthebloggers@gmail.com said...

Laman blog anda telah disenaraikan di dlm:

http://spotthebloggers.blogspot.com

Sila emailkan bantahan sekiranya tidak mendapat izin/perkenan dari anda. Komen/cadangan dialu-alukan. T.k.

Zainal A. Kasim said...

PM ada kata yang dia "tak makan dilobi".

Jadi kalau setakat Sammy Velue nak ugut-ugut keluar daripada kabinet atau BN biarkan sahaja lah. Lepas dia keluar, daftarkan Hindraf secara rasmi dan bawa masuk ke dalam BN.

Banyak cakap.... sore loser....

Parpu Kari said...

KISAH BENAR, BACA DI SINI!

http://parpukari.blogspot.com/2009/04/suratkhabar-cina-lapor-berita-palsu.html

politica said...

Bro
It is very ok to include me in your blog. TQ