Tuesday, October 14, 2008

TUTUP MULUT DAN JANGAN MELALUT…

Dua hari lalu saya dah kata, Abdullah Badawi tak payah buat apa-apa lagi kenyataan dasar. Contohnya, apa gunanya Abdullah buat cadangan penubuhan kelab Barisan Nasional (BN) untuk membolehkan rakyat Malaysia yang tidak anggotai komponen BN boleh jadi ahli BN secara direct?

Cadangan itu mungkin baik. Tapi, sekarang apa dah jadi? Cadangan itu dah kena tembak oleh banyak pihak. Tidakkah Abdullah insaf bila cadangannya kena tembak, samalah seperti nama baiknya dan kewibawaannya sendiri yang kena tembak? Tak malu ke?

Lagi satu hal. Abdullah ni sedar tak, bila banyak pihak yang kelak jadi ahli BN secara direct, sapa nak jadi ahli komponen BN. Kalau dah ramai pihak jadi direct members kepada BN, apa nasib komponen BN, terutama sekali induknya, iaitu UMNO? Kalau macam ni lingkuplah!

Multiracialism memangnya sesuatu yang ideal di sesebuah negara pelbagai entik seperti Malaysia. Tetapi, tidakkah Abdullah sedar bahawa multiracialism masih belum boleh dijadikan asas kukuh kewujudan satu parti multiracial di negara ini? Kalau Abdullah insaf akan hakikat ini, apa gunanya buat kenyataan mengenai hal ini di akhir-akhir era kekuasaannya?

Oleh itu, sekali lagi saya rayu supaya Abdullah tutup mulut rapat-rapat, kemas barang-barang peribadi di JPM dan Sri Perdana, lepas tu pergilah bercuti! Kalau belum pergi khutub utara, pergilah! Kalau belum pergi puncak Himalaya, pergilah! Pergilah ke mana sahaja asalkan Abdullah tidak lagi buka mulut, melalut sehingga semua orang jadi kalut! – http://politica-net.blogspot.com

No comments: