Saturday, May 10, 2008

APA DAH JADI DAN APA AKAN JADI?

Apa nak jadi pada negara kita? Abdullah Badawi masih terus berkuasa. Najib Razak terus gila nak berkuasa. Bila orang nombor satu gila untuk terus berkuasa dan orang nombor dua gila nak berkuasa, rakyat macam kita semua yang jadi mangsa. Kalau kegilaan orang nombor satu dengan orang nombor dua ini berleluasa, rakyat macam kita semua yang punah binasa.

Demi negara tercinta ini, jom kita pergi mengadap Agong untuk gunakan kuasa Baginda dalam Perlembagaan Persekutuan supaya gantikan kedua-dua orang gila kuasa ni dengan team yang baru. Kalau tidak, serahkan sahaja kuasa negara kepada Pakatan Rakyat dengan seberapa segera. Tak apalah kalau Wan Azizah Wan Ismail yang jadi Perdana Menterinya!

Rasa-rasanya Wan Azizah lebih peka terhadap nasib rakyat macam kita semua. Bukan macam dua orang yang tengah gila kuasa. Mereka bukannya peka, tapi pekak badak!

Kalau yang itu tak boleh dan yang ini tak menjadi, parah jawabnya rakyat macam kita semua di hari muka. Dalam terpaksa, kita semua mungkin hidup sengsara dan merana. Dalam terpaksa, kita semua mungkin tersiksa dan derita.

No comments: